اگر برای شما هم سوال پیش آمده است که استریا چیست، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا راهکار های مناسب برای درمان را به شما پیشنهاد دهیم. استریا در واقع همان خطوط روی بدن است که در اثر چاقی و لاغری به وجود آمده اند، این خطوط به دلیل کشیدگی پوست در قسمت هایی از بدن ظاهر می شوند.
عوامل بروز استریا
باید یادآور شد که استریا تنها در اثر چاق و لاغری ایجاد نمی شود و با بارداری و زایمان نیز پدیدار می شود که به آن ها خطوط حاملگی نیز می گویند، همچنین در سن بلوغ با رشد قسمت هایی از بدن ممکن است این خطوطی ایجاد شوند، استریا بیشتر در خانم ها اتفاق می افتد و کمتر مردی به آن مبتلا می شود. زمانی که سرعت رشد اندام ها با سرعت رشد پوست یکسان نباشد استریا به وجود می آید، این عارضه بیشتر در شکم، سینه، پهلو و بازوها دیده می شود.
اما باید به این نکته توجه کرد که این عارضه می تواند بی دلیل و به صورت ژنتیکی باشد. در هر حال این بیماری می تواند موجب رنجیدن مبتلایان به دلیل از بین رفتن زیبایی و ظاهر بد باشد و آن ها را به فکر درمان بیاندازد.
راه های درمان استریا
برای درمان استریا راه های گوناگونی از گذشته تا به امروز به کار رفته است که برخی از آن ها توانسته اند نتیجه رضایت بخشی را به مصرف کننده بدهند و مثبت واقع شوند در کنار آن برخی از درمان ها بی نتیجه و بی اثر بوده اند، این درمان ها شامل: مزوتراپی، کربوکسی تراپی، اوزون تراپی، فراکشنال و .... است.
- مزوتراپی: یکی از روش های پزشکی برای درمان این عارضه است که بدون انجام عمل و با روش های غیر جراحی باعث بهبود استریا می شود، این روش شامل مصرف داروهای مخصوصی مانند ویتامین ها یا عصاره های گیاهی است که با سوزن ها بسیار ریز و مخصوص به قسمت هایی از پوست تزریق می شود. این روش به صورت مستقیم است و با تزریق عمل می کند که نیازی به مصرف دارو و یا جراحی ندارد.
- فراکشنال co2 لیزر: این روش از نظر اسمی و ماهیتی به روش بالا شباهت زیادی دارد اما روش درمانی متفاوتی برای استریا است در این روش با تاباندن شعاع های بسیار باریک نور لیزر به درمان موضعی استریاها می پردازید و دیگر نیازی به حجم های بزرگی از نور لیزر نمی باشد. این پرتوها به لایه میانی پوست می روند و سبب عدم آسیب به مناطق دیگر بدن می شوند با این روش ممکن است پوست دچار زخم های سطحی شود که با استراحت و تنها پس از چند روز می توانید به بهبودی کامل برسید.
- فرکشنالRF: با استفاده از امواج الکترومغناطیسی لایه های مختلف پوست را جا به جا می کنند که این امر باعث ایجاد گرما می شود با این کار کلاژن تولید و تحریک شده و همین کار می تواند سبب درمان استریا شود.
- اوزون تراپی: روش درمانی که به تازگی پیدا شده و با استفاده از اوزون میزان اکسیژن فعال بدن را افزایش می دهد و سبب درمان استریا می شود.
- کربوکسی تراپی: از عوامل اصلی ایجاد استریا می توان به کاهش کلاژن و الاستین اشاره کرد، با این روش برای درمان خطوط از تزریق گاز کربن دی اکسید به پوست می توان استفاده کرد، با این روش گاز به بافت های مختلف پوست اکسیژن رسانی می کند و جریان خون را بالا می برد که این امر تولید کلاژن و الاستین را افزایش می دهد و با این کار به باسازی پوست و رفع استریا می پردازد.
روش های دیگری همچون سونای اوزون، جراحی پلاستیک و ... نیز برای درمان استریا وجود دارد.
بله بطور معمول از ماههای 4 به بعد بارداری و در برخی از خانم ها بعد از زایمان شاهد این ترک ها هستیم.
بله اما درصد ایجاد در خانم ها بسیار بیشتر می باشد.
این عامل به موارد مختلفی بستگی داره که از جمله اونها باید به وضعیت پوست، شرایط جسمی، هزینه اختصاص داده شده و ... اشاره کرد.