پاپول تناسلی

پاپول تناسلی یکی از انواع بیماری های تناسلی می باشد، که در قسمت نواره سرنره در دستگاه تناسلی آقایان و دهانه واژن در بانوان ایجاد می شود. این بیماری مسری نیست و در اثر روابط جنسی ایجاد نمی شود این بیماری درآقایانی که ختنه نشده اند، شیوع بیشتری دارد. در بیشتر مواقع پاپول تناسلی با زگیل تناسلی اشتباه گرفته می شود. در ادامه قصد داریم شما را با دلایل ایجاد این بیماری، علائم و روش های درمانی پاپول تناسلی بیشتر آشنا کنیم. دکتر لیلا مقاره عابد بهترین دکتر متخصص زنان برای درمان زگیل تناسلی در اصفهان می تواند پایول مروارید را از زگیل تناسلی تشخیص دهد و در سریع ترین زمان آن را رفع کند.

پاپول مرواريد مردانه چیست؟

گاهی برجستگی هایی مرواریدی شکل روی کلاهک آلت تناسلی مردانه ایجاد می شود که شبیه به زگیل های ریز می باشند. به همین دلیل است که این بیماری، معمولا با زگیل های تناسلی اشتباه گرفته می شود و موجب استرس و نگرانی فرد می گردد. با وجود اینکه این نوع پاپول تناسلی هیچگونه خطری را متوجه فرد نمی کند، اما در کاهش اعتماد به نفس فرد بسیار تاثیر گذار است.
معمولاً پاپول های مرواریدی در ناحیه تناسلی حالت بدخیم و خطرناک ندارند و کاملاً طبیعی هستند. اکثر آقایان نیز با این بیماری مواجه نمی شوند. پاپول تناسلی بیشتر در افرادی که دیر ختنه شده اند و یا اصلا ختنه نشده اند، رخ می دهد. پاپول تناسلی ممکن است پس از مدتی به طور خود به خود، از بین برود.
تفاوت میان پاپول های تناسلی، در تفاوت اندازه و رنگ آنها است. این جوش ها معمولا در دو رنگ سفید و صورتی در ناحیه تناسلی ایجاد می شوند. همچنین قطر آنها از 1 تا 4 میلی متر متغیر می باشد. این جوش ها معمولاً به شکل های ردیفی و حلقه ای شکل می گیرند. پاپول تناسلی معمولا به صورت مرواریدی، پنیس و فوردایس و .... نمایان می شود.

پاپول مرواريد مردانه

علائم پاپول مرواريد

پاپول تناسلی معمولا علائمی غیر از ایجاد تغییرات در شکل ظاهری آلت تناسلی ندارد. این پاپول ها عموماً تا آخر عمر فرد از بین نمی رود. اما ممکن است تغییر شکل، رنگ و اندازه را با گذشت زمان به همراه داشته باشد. از آنجایی که پاپول ها شباهت بسیار زیادی با زگیل های تناسلی دارند، برای اطمینان از نبود زگیل های تناسلی باید به پزشک مراجعه نماید.

علل پاپول تناسلی

معمولا دلیل خاصی برای ایجاد پاپول تناسلی وجود ندارد. پزشکان نیز ایجاد این پاپول ها را طبیعی می دانند. این پاپول ها مانند زگیل های تناسلی عفونی و واگیر دار از طریق رابطه جنسی نیستند. پاپول تناسلی مسری نیست و در هنگام مشاهده آنها، نیازی به استرس و نگرانی نمی باشد زیرا آنها کاملا بی ضرر هستند.
معمولاً دلیل اصلی به وجود آمدن این پاپول ها در آقایان، ختنه نشدن و یا دیر ختنه شدن می باشد. احتمال ایجاد این عارضه در تمامی ملیت و نژاد ها به یک اندازه می باشد. و هیچ تفاوتی میان قومیت های مختلف در جهان دیده نشده است.

درمان پاپول تناسلی زنان

پاپول مرواریدی زنانه

وستیبولار پاپیلوماتوز، یک وضعیت طبیعی در ناحیه ولو (قسمت خارجی دستگاه تناسلی زنان) است که با برآمدگی‌های کوچک همرنگ پوست مشخص می‌شود. این برآمدگی‌های بدون درد ممکن است به صورت گرد یا مستطیلی باشند که اصول اندازه‌شان کمتر از 0.5 میلی‌متر است. پاپول مرواریدی زنانه هیچ ارتباطی با ویروس HPV یا بیماری‌های منتقله از طریق تماس جنسی ندارد و به همین دلیل نیازی به درمان خاصی ندارد. این وضعیت طبیعی به صورت تصادفی در زنان رخ می‌دهد و در برخی مطالعات، شیوع آن بین 1 تا 33 درصد گزارش شده است. اغلب افرادی که با وستیبولار پاپیلوماتوز مواجه می‌شوند، از آن بی‌خبر هستند یا اینکه این وضعیت را به عنوان بخشی از طبیعت بدن خود می‌پذیرند. یکی از اشتباهات رایج این است که این برآمدگی‌ها را با زگیل تناسلی اشتباه گرفته می شود، اما وستیبولار پاپیلوماتوز به هیچ وجه با HPV مرتبط نمی باشد. در صورتی که این برآمدگی‌ها باعث نگرانی یا ناراحتی شوند، مراجعه به پزشک متخصص توصیه می‌شود تا تأیید کند که این تغییرات طبیعی هستند و هیچ خطری ندارند. پزشک ممکن است برای اطمینان از عدم وجود بیماری‌های دیگر، آزمایش‌های لازم را انجام دهد. به طور کلی، وستیبولار پاپیلوماتوز یا پاپول مرواریدی زنانه یک وضعیت طبیعی است که نیازی به تداخل درمانی ندارد و درک صحیح از آن می‌تواند از نگرانی‌های غیرضروری جلوگیری کند.

پاپول مرواریدی زنانه

عکس پاپول مروارید زنانه

بیشتر زنان هیچ علامتی از پاپول مروارید  ندارند، زیرا رشد این وضعیت معمولا بدون درد است و ممکن است شخص حتی اطلاعی از وجود آن در خود نداشته باشد. پس اگر عکس آن را دیده باشید، می توانید به راحتی آن را تشخیص دهید. این اتفاق در دهانه واژن زنان اتفاق می‌افتد و به شکل پاپول‌های صورتی یا برجستگی‌های ریز در ناحیه اطراف ورودی واژن یا بین چین خوردگی‌های آن ظاهر می‌شود. این پاپول‌ها معمولا در دهلیز واژن نیز رشد می‌کنند و از نظر ظاهری می‌توانند صاف یا برجسته باشند، با قطر حدود 1 تا 2 میلی‌متر. این وضعیت به طور طبیعی و بدون درد رخ می‌دهد و ممکن است بسیاری از زنان ندانند که این ویژگی در آن‌ها وجود دارد. عکس پایول مروارید زنانه ای که در ادامه قرار داده شده است، ظاهر نازیبایی دارد که برای بسیاری از بانوان ناراحت کننده است. دکتر لیلا مقاره عابد روش های از بین بردن این ضایعه پوستی را در سریع ترین زمان امکان پذیر کرده است. با خیال راحت و بدون ناراحتی مشکلات زنان خود را با دکتر مقاره عابد حل کنید.

 عکس پاپول مروارید زنانه

درمان پاپول تناسلی زنان

  • عدم نیاز به درمان : پاپول تناسلی مرواریدی در آقایان، معمولا در سنین 18 سالگی تا 30 سالگی ایجاد می شود. پس از گذشت چند سال و معمولاً پس از 40 سالگی این پاپول ها به طور خود به خود از بین می روند. در اکثر مواقع نیازی به استفاده از روش درمانی خاصی نمی باشد و پس از گذشت زمان پاپول تناسلی خود به خود از بین می رود.
  • برداشت به کمک جراحی: پاپول تناسلی پنیس با وجود اینکه خطری برای انسان ندارد، روش های درمانی متفاوتی دارد که آنها را بررسی خواهیم نمود. روش اول درمان این پاپول ها انجام جراحی برای برداشتن آنها به وسیله یک اسکالپل و توسط پزشک می باشد.
  • استفاده از لیزر: همچنین در صورتی که پاپول های تناسلی پنیس باشند، می توان با استفاده از لیزر آنها را از بین برد.
  • کرایوسرجری: کرایوسرجری از دیگر روش های از بین بردن پاپول های تناسلی می باشد. در این روش نیتروژن مایع توسط پزشک روی لکه ها ریخته می شود. و با استفاده از آن لکه ها را از بین می روند.
  • فوردایس: معمولا برای برداشت این پاپوول ها پزشک درمانی را توصیه نمی کند. اما برخی از افراد اصرار به درمان آن دارند و برداشت عارضه به وسیله لیزر و یا انجام جراحی میکروپانج صورت می گیرد. در این جراحی بافت هایی که باعث این پاپول ها می شوند را بر می دارند.

پاپول مرواريد

نکات حائز اهمیت در صورت وجود پاپول مروارید زنانه

  1. هرگز خودسرانه برای درمان پاپول های تناسلی اقدام نکنید. زیرا علائم آن کاملاً به زگیل های تناسلی شباهت دارد. و ممکن است درمان هایی که موجب از بین بردن پاپول ها می شود، درمان زگیل ها را به تاخیر اندازد.
  2. برای تشخیص اینکه دچار زگیل های تناسلی شده اید و یا اینکه پاپول های تناسلی به وجود آمده است، همچنین برای تشخیص نوع پاپول ها حتماً به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
  3. ممکن است نیاز به بررسی های آزمایشگاهی و یا نمونه برداری برای تشخیص دقیق تر وجود داشته باشد.
  4. برای درمان پاپول های تناسلی می توانید با استفاده از گیاه های درمانی مانند آویشن، کاسنی و ... ناحیه تناسلی خود را شست و شو دهید.
  5. استفاده از روغن کرچک و عسل مانند پماد، نیز در درمان پاپول تناسلی بی تاثیر نخواهد بود.
  6. در برخی مواقع ممکن است برجستگی های ناشی از پاپول ها، موجب آزار فرد در روابط جنسی شود. در اینگونه مواقع پزشک برداشت آن را توصیه می کند.
  7. پاپول های ردیفی با لکه های سفید رنگ، پاپول های پنیس می باشند. غده های چربی بزرگ روی آلت تناسلی، پاپول های فوردایس می باشند. جوش های ریز و کشیده نیز پاپول های مرواریدی می باشند.


خواندن این مقالات را نیز به شما توصیه می کنیم.

خطرات زگیل تناسلی

درمان زگیل تناسلی

نوشتن دیدگاه