بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار با افزایش پیدا کردن سن و سال، شدت بیشتری پیدا می کند، ولی باید بدانید تنها علت این بیماری بالا رفتن سن و سال نمی باشد. در صورتی که بی اختیاری ادرار فرد بیمار، روی زندگی و فعالیت هایی او که به صورت روزمره انجام می دهد تاثیر بگذارد، بدون شک باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کند. بسیاری از افرادی که به این بیماری دچار می شوند، با نسخه دارویی و یا تغییر دادن برخی از سبک های زندگی خود می توانند درمان شوند.

متاسفانه احساس فوري براي ادرار كردن وريزش ان با عطسه و سرفه در خانم ها به خصوص سنین بالا و پس از زايمان بسیار شایع است و اکثر خانم ها از این معضل رنج ميبرند. علت ايجاد اين مشكل در اكثر موارد كاهش سطح هورمون استروژن بوده كه قدرت اسفنتكتر براي كنترل ادرار را كاهش ميدهد. بااستفاده از ليزر موناليزا ميتوان اين مشكل رابطور معجزه اسايي بطور سرپايي درمان كرد. ليزر با افزايش جريان خون در اطراف مجراي ادرار و تحريك كلاژن سازي باعث بهبود علائم ادراري مي شود.

بی اختیاری ادرار چیست و چه علائمی دارد

نشانه های بی اختیاری ادرار

بی‌اختیاری ادرار به وضعیتی اشاره دارد که فرد قادر به کنترل نگه داشتن ادرار نیست و ادرار بی‌اختیارانه از ادرارهای جسمی خارج می‌شود. این وضعیت ممکن است به عنوان انسداد یا اختلال در کنترل ادرار نیز شناخته شود. بی‌اختیاری ادرار می‌تواند علائم  و نشانه های  مختلفی داشته باشد، که شامل موارد زیر می‌شود:

  • بی‌اختیاری ادرار استرسی:

 نشت ادرار معمولا در وضعیت‌هایی که فشاری به مثانه وارد می‌شود (مانند خنده، سرخوابی، سرپایی شدن و وزن بردن) رخ می‌دهد.

این نوع بی‌اختیاری ادرار معمولا به علت ضعف عضلات کف لگن یا ضرر در مهار‌کننده مثانه ایجاد می‌شود.

  • بی‌اختیاری ادرار اضطراری:

نیاز ناگهانی و غیرقابل کنترل به تخلیه مثانه در این نوع بی‌اختیاری ادرار رخ می‌دهد.

علائم اضطراری ممکن است با علل مختلفی همراه باشد، از جمله عفونت‌های ادراری یا التهاب مثانه.

  • بی‌اختیاری ادرار سرریزی:

در این نوع بی‌اختیاری ادرار، مثانه نمی‌تواند به طور کامل تخلیه شود و باعث نشت ادرار تدریجی و مکرر می‌شود.

این مشکل ممکن است ناشی از مسدود شدن جریان ادرار (به عنوان مثال به دلیل تنگی ادراری) یا آسیب به عصب‌ها یا عضلات مسئول کنترل مثانه باشد.

  • ناشی از فشار بالای شکم

یکی از نشانه ها و انواع بی اختیاری ادرار، این است که به صورت ناخودآگاه ادرار فرد می ریزد، چرا که فشار زیادی به مثانه او وارد می شود. این فشار با عطسه، سرفه و یا چیز سنگین بلند کردن، شدت بیشتری پیدا می کند و فرد دچار ریزش ناخودآگاه ادرار می شود.

  • اورژانسی

زمانی که فرد این احساس را دارد که باید هرچه سریعتر مثانه خود را تخلیه نماید، به بی اختیاری ادرار اورژانسی دچار شده است. افرادی که به این نوع از بیماری دچار می شوند، شب ها چندین بار برای دفع ادرار خود از خواب بیدار می شوند. برخی از بیماری ها مانند عفونت، افزایش سن و یا بیماری های عضلانی در این بیماری نقش بسیاری دارد.

بی اختیاری ادرار

  • پر شدن زیاد مثانه

افرادی که به این بیماری دچار می شوند، چندین بار برای دفع ادرار به دستشویی می روند، ولی باز هم حس می کنند که مثانه شان خالی نشده است. باید بدانید نوع ترکیبی، یکی از شایع ترین انواع این بیماری به شمار می رود که باید درمان شود. می توان جهت تشخیص دقیق تر نوع اختلالات ادراری از دستگاه کربوکسی استفاده کرد که در مطب دکتر مقاره عابد موجود می باشد.

  • اختلال کارکرد مثانه

یکی از نواقص فیزیکی و یا ذهنی که در فرد به وجود می آید، موجب می شود که فرد برای دفع ادرار خود به دستشویی نرود. به عنوان یکی از اختلال هایی که ممکن است در افراد به وجود آید، این است که فرد به موقع نتواند دکمه های شلوار خود را باز کند و یا .... . بدون شک این نوع بی اختیاری ادرار به درمان پزشک نیاز دارد.

برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم

تغذیه مناسب می‌تواند در کنترل بی‌اختیاری ادرار کمک کند، اگرچه باید توجه داشت که تغذیه به تنهایی درمان نهایی نمی‌باشد. برای کنترل بی‌اختیاری ادرار، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • مصرف آب منظم: مصرف آب کافی برای حفظ رطوبت مناسب در مثانه مهم است. اگر مثانه خشک شود، ممکن است نشت ادرار بیشتری روی دهد.
  • کاهش مصرف مواد تحریک‌کننده: مصرف موادی مثل کافئین و الکل می‌تواند ادرار را تحریک کرده و علائم بی‌اختیاری را تشدید کند. تلاش کنید مصرف این مواد را کاهش دهید یا به حداقل برسانید.
  • مصرف مواد غذایی غنی از فیبر: یبوست می‌تواند علتی برای بی‌اختیاری ادرار باشد. مصرف مواد غذایی غنی از فیبر، مانند میوه‌ها، سبزیجات، و مواد غلات کامل، می‌تواند در پیشگیری از یبوست مفید باشد.
  • مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم: پتاسیم می‌تواند به تقویت عضلات مثانه کمک کند. مصرف مواد غذاییی مانند موز، تخم مرغ، کلم، و سیب زمینی کمک به تامین پتاسیم می‌کند.
  • مصرف غذاهای غنی از کلسیم: کلسیم می‌تواند به تقویت عضلات کف لگن کمک کند. مواد غذایی مانند ماست، پنیر، و سبزیجات سبز دارای کلسیم هستند.
  • توجه به مصرف مواد غذایی تحریک‌کننده مثانه: برخی مواد غذایی می‌توانند مثانه را تحریک کرده و علائم بی‌اختیاری را تشدید کنند. این مواد ممکن است متناسب با تحمل شخصی شما متغیر باشند. توصیه می‌شود تغذیه خود را نظارت کرده و متناسب با نیازهای خود تنظیم کنید.

باید توجه داشت که هر فرد ممکن است به عوامل مختلف و بر اساس نوع بی‌اختیاری ادرار خود، به تغذیه خاصی نیاز داشته باشد. مشوره با یک تغذیه‌شناس یا پزشک متخصص می‌تواند در تنظیم تغذیه مناسب به شما کمک کند. همچنین، به هیچ وجه تغییرات در تغذیه خود را بدون مشوره پزشکی به عنوان درمان نهایی نپذیرید، و بهترین گزینه ها را با پزشک خود مطرح کنید.

برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم

درمان قطعی بی اختیاری ادرار

شاید برای بسیاری از افراد دشوار باشد که بیماری بی اختیاری ادرار خود را به پزشک بگویند و مشکل خود را بیان کنند. ولی باید بدانید زمانی که این مشکل و بیماری روی زندگی فرد تاثیر می گذارد، باید حتماً به پزشک مراجعه کند تا این مشکل را درمان سازد. شما در صورتی که برخی از نشانه ها و موارد را در بدن خود مشاهده کردید، باید برای درمان آنها به پزشک مراجعه کنید. برخی از این نشانه ها عبارت می باشد از:

      • زمانی که شما به عفونت ادراری دچار شوید و در زمان دفع ادرار دچار سوزش شوید، باید به نزد پزشک مراجعه نمایید.
      • در برخی مواقع امکان دارد، بی اختیاری ادرار شما موجب اختلال در کارکرد مثانه تان شود. در صورتی که شما این نشانه را در مثانه خود مشاهده کنید و به پزشک مراجعه نکنید، بدون شک خطر جدی تر می شود.

درمان قطعی بی اختیاری ادرار

    • برخی از افراد امکان دارد که حین انجام دادن فرایض دینی خود، به بی اختیاری ادرار دچار شوند که این دسته از افراد باید به پزشک مراجعه کنند. اینکه شما در بین فرایض دینی خود به این مشکل دچار شوید، موجب می شود که فرایض دینی تان باطل گردد.
    • برخی از فعالیت های روزمره شما به دلیل این بیماری به طور کلی از بین می رود و شما دیگر نمی توانید به فعالیت های روزمره تان رسیدگی کنید، بر همین اساس باید برای برقراری روابط اجتماعی و رسیدن به فعالیت های روزمره خود، هرچه سریعتر این بیماری خود را درمان کنید.
    • افرادی که مسن هستند و به بیماری بی اختیاری ادرار دچار می شوند، امکان دارد زمانی که می خواهند به دستشویی بروند زمین بخورند، چرا که آنها برای رسیدن به دستشویی عجله دارند.

بی اختیاری ادرار

  • برخی از بیماری های دیگر موجب این بیماری در افراد می شود، که فرد با وجود آن بیماری ها هم باید به نزد پزشک مراجعه کند و هر مشکلی در وجود خود دارد را برای پزشک بیان نماید، تا هرچه سریعتر روند بهبودی او طی شود.

برای درمان بی اختیاری ادرار مراجعه به متخصص زنان اصفهان از اقداماتی است که حتما می بایست صورت بگیرد. در صورتی که با مشکلاتی که در این مطلب بیان شد مواجه شدید، می توانید با پزشک در میان بگذارید تا علت بروز این مشکل بررسی شود. ليزر درماني و كربوكسي تراپي از بروز ترین روش هایی هستند که برای درمان این مشکل به کار گرفته می شوند.

نوشتن دیدگاه

سوالات متداول بی اختیاری ادرار

آیا ورزش می‌تواند در درمان بی‌اختیاری ادرار مفید باشد؟

بله، ورزش می‌تواند در درمان بی‌اختیاری ادرار مفید باشد، به ویژه اگر این مشکل به ضعف عضلات کف لگن و عدم کنترل مثانه مرتبط باشد. ورزش‌های تقویت عضلات کف لگن مانند تمرینات کگل می‌توانند به کنترل بی‌اختیاری ادرار کمک کنند، همچنین یوگا نیز ممکن است مفید باشد. 

آیا بی‌اختیاری ادرار اثرات روانی و اجتماعی دارد؟

بی‌اختیاری ادرار می‌تواند به عوامل روانی و اجتماعی از جمله افزایش استرس و اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، انزوا و تاثیرات منفی بر روابط اجتماعی تاثیر بگذارد. این مشکل می‌تواند به کیفیت زندگی آسیب برساند و نیاز به درمان و مشاوره داشته باشد.

آیا مصرف کافئین بی‌اختیاری ادرار را تشدید می‌کند؟

بله، مصرف زیاد کافئین می‌تواند بی‌اختیاری ادرار را تشدید کند. کافئین یک ماده تحریکی است که می‌تواند مثانه را تحریک کرده و علائم بی‌اختیاری ادرار را شدت ببخشد. از منابع معمول کافئین می‌توان به قهوه، چای، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، نوشیدنی‌های نسکافه و بعضی از نوشیدنی‌ها و مواد غذایی اشاره کرد. اگر با بی‌اختیاری ادرار مشکل دارید یا مشکوک به تاثیر مصرف کافئین بر آن هستید، ممکن است با کاهش مصرف کافئین بهبود مشکلاتتان را تجربه کنید، اما مهم است که تغییرات در رژیم غذایی و مصرف کافئین را با پزشک خود مشاوره کنید، زیرا هر فرد نیازهای مختلفی دارد و اثرات کافئین ممکن است بر افراد مختلف متفاوت باشد.