بیماری های تناسلی زنان

بیماری های زنان و زایمان یکی از شاخه های اصلی پزشکی است که به وضعیت سلامتی زنان می پردازد. وضعیت دستگاه تناسلی زنان، در طول زندگی آنها تاثیر زیادی دارد و مراقبت ویژه ای را می طلبد. دستگاه تناسلی زنان به دلیل پیچیدگی هایی که دارد می تواند با بیماری های متفاوتی از قارچی و میکروبی تا کیست تخمدان و فیبروئیدهای رحمی درگیر شود.

بیماری های تناسلی زنان

انواع بیماری های زنان

برخی از انواع بیماری ها، بین زنان و مردان مشترک است. اما در نوع دیگر، بیماری های اختصاصی زنان وجود دارد و در صورتی که مورد مراقبت ویژه قرار نگیرد، مشکلات حادی ایجاد می کند. بیماری های زنان انواع متفاوتی دارد. بیماری هایی که به دستگاه تناسلی زنان مربوط می شوند و شایع ترین آنها زگیل و تبخال تناسلی، بیماری های التهابی لگن، عفونتهای ادراری و ترشحات قارچی هستند.
در هنگام بروز بیماری های زنان، اولین ضرورت رعایت بهداشت فردی است و در اولین فرصت باید برای پیگیری درمان به پزشک متخصص زنان مراجعه شود. زنان می بایست به صورت سالانه با مراجعه به پزشک زنان، از وضعیت سلامت دستگاه تناسلی خود اطمینان حاصل کنند، تا از پیشرفت احتمالی بیماری های زنان پیشرونده جلوگیری کنند.
سرطان تخمدان، پنجمین بیماری حاد زنان است که به عنوان قاتل خاموش هم از آن یاد می شود. ریسک این بیماری به این دلیل بالا می رود که تا زمانی که پیشرفت نکرده، علائمی از خود بروز نمی دهد. از علائم شایع این بیماری درد شکم و زیر شکم، تکرر ادرار، مشکل در بلع غذا و خستگی مفرط است.

بیماری های زنان

بیماری های مقاربتی از شایع ترین بیماری های زنان

از جمله شایع ترین بیماری های تناسلی زنان، بیماری های مقاربتی هستند که در نتیجه انتقال عفونت ها در حین رابطه جنسی از شخص آلوده به دیگری سرایت می کند. عامل اصلی بیماری های مقاربتی ویروس ها، قارچ ها و انگل ها هستند که می توانند مشکلات حادی را به وجود بیاورند و حتی باعث تب شوند. شایع ترین بیماری های مقاربتی در حدود 20 نوع هستند. با اینکه این بیماری ها، زنان و مردان را با مشکلات مشابهی درگیر می کنند، اما اغلب زنان را شدیدتر در گیر می کنند.
در صورتی که زنان باردار درگیر بیماری های تناسلی زنان شوند، این بیماری حتی می تواند برای کودک مشکلات جدی ایجاد کند. بیماری های مقاربتی ناشی از انگل ها و باکتری ها معمولا با تجویز آنتی بوتیک ها از بین می روند؛ اما در مواردی که ویروس عامل چنین بیماری هایی در زنان باشد، درمانی برای آن وجود ندارد و پزشک تنها با تجویز داروهای ضد ویروس پیشرفت بیماری را کنترل می کند. با استفاده از کاندوم لاتکس می توان از انتقال بیماری های مقاربتی و یا گسترش آن پیشگیری کرد، اما کاندوم نمی تواند بطور کامل این نوع بیماری های زنان را رفع کند.
وجود علائم و بثورات جلدی در واژن، شایع ترین علائم ابتلا به بیماری های زنان است. این علائم می تواند بصورت خونریزی غیر طبیعی، خارش، ترشحات غیر طبیعی و یا درد و سوزش باشد. یکی از بیماری های زنان که شیوع زیادی دارد، مشکلات مربوط به التهاب واژن مانند واژینیت است.
برای پیشگیری از انواع بیماری های دستگاه تناسلی، پیش از هرچیز زنان باید به دستگاه تناسلی خود آگاهی داشته باشند و مراقبت های بهداشتی لازم را به کار گیرند.