خانم ها به دلایل مختلفی ممکن است در دوران قاعدگی درگیر درد و خونریزی های شدید شوند که بهتر است حتماً به درمان این بیماری ها و مشکلات بپردازند. در غیر این صورت ممکن است با خطرات بسیاری رو به رو شوند. درمان اندومتریوز یکی از روش هایی است که می تواند بسیاری از مشکلات داخلی زنان را درمان نماید.
بیماری اندومتریوز معمولاً بدون هیچ علامتی می باشد. اما در برخی از افراد که این بیماری دارای شدت بیشتری می باشد، با برخی علائم همراه است. از جمله مهمترین علائم آن می توانیم به درد لگن اشاره نماییم. این درد ممکن است قبل یا بعد از عادت ماهانه در خانم ها ایجاد شود. برای از میان بردن این درد ها باید به سراغ درمان اندومتریوز رفت.
تنها از این طریق می توان درد های این بیماری را از میان برد. برخی دیگر از افراد ممکن است در زمان نزدیکی درد شدیدی داشته باشند. یا دچار نازایی شده، در زمان رابطه زناشویی احساس گرفتگی شکمی داشته باشند، یا در هنگام معاینه لگن با درد شدیدی مواجه گردند. تمامی این مشکلات نیاز به درمان اندومتریوز دارند.
لازم است این نکته را یادآوری نماییم، که بیشتر علائم بیماری آندومتریوز، در دوران بارداری به صورت موقتی از بین می روند. پس از آن نیز افرادی که دچار یائسگی می شوند، به صورت دائمی این علائم را دیگر شاهد نخواهند بود.

درمان اندومتریوز

علائم اندومتریوز

خانم ها به علت های متفاوتی دچار این بیماری می شوند. از جمله مهمترین این دلایل عبارتند از:

  • وجود سلول های چند خاصیتی در بخش لگن. این سلول ها قادر هستند تبدیل به بافت های اندومتر شده و اندومتریوز ایجاد کنند.
  • اختلال در سیستم ایمنی خانم هایی که مبتلا به مشکلات رحمی هستند. که همین مسئله منجر به رشد اندومتر در مناطق غیر معمولی شده است و نیاز به درمان اندومتریوز خواهد بود.
  • برخی از افراد با انجام برخی جراحی ها، منجر به کاشت بافت اندومتر در بدن خود می شوند. مثلا خانم هایی که عمل سزارین انجام می دهند یا زایمان طبیعی دارند. 

هر یک از این عوامل می توانند منجر به بروز بیماری اندومتریوز در بدن خانم ها گردد. پس لازم است پیشگیری های لازم در این خصوص صورت پذیرد.

علائم درمان قطعی آندومتریوز

چه افرادی که بیشتر در معرض بیماری اندومتر هستند؟

برخی از افراد به دلیل داشتن موقع های خاص، ممکن است بیشتر در معرض قرارگیری چنین بیماری هایی باشند. مثلا خانم هایی که هرگز بارداری را تجربه نکرده و زایمانی نداشته اند، مستعد بیماری اندومتر هستند. پس باید همیشه معاینات لازم را در این خصوص انجام داده و در صورت بیماری، اقدام به درمان اندومتریوز نمایند.
برخی دیگر از افراد که یائسگی آنها دیرتر از زمان موعد رخ می دهد، یا دختران جوانی که شروع بلوغ آنها زود هنگام است، نیز مستعد این بیماری می باشند. برخی بر این باور هستند که بیماری اندومتریوز، ممکن است به صورت وراثتی نیز منتقل شود. از این رو اگر مادر، خواهر یا خاله فرد مبتلا به این بیماری بوده است، احتمال ابتلای فرد نیز وجود خواهد داشت.
افرادی که مصرف الکل آنها زیاد است، یا از وزن پایینی برخوردار هستند نیز، از جمله دیگر افراد مستعد بروز این بیماری می باشند. از این رو لازم است حتماً پیش از بروز بیماری، اقدام به مراقبت های لازم صورت پذیرد. در صورت بروز بیماری، هر چه سریع تر به دنبال درمان اندومتریوز روید.

آیا رژیم غذایی در شفای اندومتریوز موثر است؟

نمی توانیم به صورت قاطع بیان نماییم که دلیل علمی بر تاثیر رژیم های غذایی وجود دارد، که به درمان اندومتریوز کمک کند. اما در برخی مطالعات بیان شده است که افرادی که میوه و سبزی بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده می کنند، کمتر دچار بیماری اندومتریوز می شوند.
اما افرادی که به صورت مداوم از گوشت های قرمز استفاده می کنند، احتمال درگیر شدنشان به بیماری اندومتریوز بیشتر است. البته این مطالب در حد تئوری است، باید بررسی ها و مطالعات بیشتری بر روی آنها صورت پذیرد تا تاثیر این رژیم های غذایی در درمان اندومتریوز تایید گردد.

روش جدید درمان آندومتریوز

درمان قطعی آندومتریوز

در برخی موارد ممکن است پزشک با استفاده از مواد دارویی، بیماری اندومتر را درمان نماید. اما در برخی موارد نیز نیاز به جراحی وجود دارد. این که پزشک کدام روش درمانی را برای این بیماری مد نظر قرار دهد، بستگی به علائم بیمار و شدت درد او دارد.
از سوی دیگر این که بیمار قبلا باردار شده باشد، یا تمایل به بارداری داشته باشد نیز، می تواند در انتخاب روش درمان اندومتریوز موثر باشد. در درمان های دارویی ابتدا برای کاهش درد، پزشک اقدام به تجویز داروهای مسکن همچون ناپروکسن، بروفن، مفنامیک اسید و .. می نماید. در صورت عدم بهبود درد، می توان از داروهای مسکن ضد التهابی نیز استفاده نمود. علاوه بر این داروها برای درمان اندومتریوز، از داورهای هورمونی هم استفاده می شود که همگی باید توسط پزشک متخصص تجویز گردد. در غیر این صورت ممکن است برای بیمار مشکلاتی را به همراه داشته باشد.


خواندن این مقالات را نیز به شما توصیه می کنیم.

iui موفق

زخم دهانه رحم

افتادگی رحم

نوشتن دیدگاه