سونوگرافی واژینال

یکی از بهترین روشهایی که میتوان اندام ها و ارگان های داخلی بدن بانوان را مورد بررسی قرارداد، سونوگرافی واژینال است. در این روش بسیاری از بیماری های داخلی و دستگاه های ادراری و تناسلی زنان مشخص می شود. پس از آن پزشک می تواند با اطلاعات بهتری به درمان این بیماری بپردازد.
اما برای این که بدانیم سونوگرافی واژینال دقیقا چیست و به چه صورتی انجام می شود؟ یا این که آیا عوارضی برای بدن دارد یا خیر؟ کافیست با ما همراه باشید. تا به تمامی این سوالات را پاسخ دهیم. کسب اطلاع در مورد هر روش درمانی می تواند برای تمامی افرادی که به پزشک مراجعه می کنند مفید باشد.
اصولا سونوگرافی به دو روش سونوگرافی واژینال و ابدومینال صورت می پذیرد. در روش ابدومینال پزشک با قرار دادن دستگاه بر روی شکم، می تواند احشای شکمی را مورد بررسی قرار دهد. اما روش واژینال به صورت دیگری است.برای انجام هر نوع سونوگرافی، نیاز به دستگاه سونوگرافی است. این دستگاه با کمک امواج اولتراسوند، اندام ها و ارگان های داخلی بدن را به خوبی بررسی می نماید.
زمانی که با استفاده از سونوگرافی واژینال امواج صوتی با ارگان های بدن برخورد می کند، پژواک هایی تولید می شود که مبدل دستگاه سونوگرافی آنها را دریافت می کند. پس از آن پزشک می تواند از طریق دستگاه به تجزیه و تحلیل تصاویر از روی مانیتور دستگاه بپردازد، و تمامی محیط داخلی بدن را بررسی کند.

سونوگرافی واژینال

مزایای استفاده از روش سونوگرافی واژینال چیست و چقدر به طول می انجامد؟

هر روش درمانی که از دستگاه استفاده نماید، دارای مزایای خاصی می باشد. در سونوگرافی نیز به دلیل این که دستگاه مبدل وارد بدن می شود، قادر است تصاویر واضح از داخل لگن و واژن به پزشک ارائه نماید. که از این طریق بسیاری از بیماری های داخلی در بدن فرد مشخص می شود.
تصاویر ارسالی توسط دستگاه سونوگرافی واژینال به پزشک کمک می کند تا بررسی های دقیقی بر روی اندام داخل بدن صورت داده، و روش درمانی مناسب را برای برطرف نمودن بیماری های واژنی به بیمار ارائه نماید. اصولاً زمان زیادی برای انجام سونوگرافی نیاز نیست.
پزشک معمولاً برای انجام سونوگرافی به مدت زمانی بین 15 تا 30 دقیقه نیاز خواهد داشت. در برخی موارد نیز ممکن است پزشک از شما بخواهد تصاویر سونوگرافی واژینال را به رادیولوژیست یا متخصص زنان نشان دهید. که در این صورت می توانید تصاویر را دریافت نموده و به متخصص زنان ارائه دهید.

سونوگرافی واژینال

عوارض سونوگرافی واژینال چیست و آیا این روش تشخیص عواقبی دارد؟

لازم است بیان نماییم که این روش تشخیص به هیچ عنوان عوارض و عواقبی به همراه ندارد. بیمار می تواند پس از انجام سونوگرافی، به راحتی به فعالیت های سابق خود بپردازد. برخی بر این باور هستند که ممکن است پرتوهایی که توسط امواج صوتی برای گرفتن تصویر در داخل بدن ایجاد می شود، خطراتی برای فرد به همراه داشته باشد. اما این مسئله به هیچ عنوان تایید نشده است. زیرا تاکنون هیچ خطری ناشی از انجام سونوگرافی داخلی بدن گزارش نشده است. حتی اگر فرد باردار باشد نیز استفاده از این روش تشخیص هیچ خطری برای جنین به همراه نخواهد داشت.
تنها در صورتی که فرد باردار باشد و کیسه اب او پاره شده باشد بدون هیچ درد زایمانی، بهتر است اقدام به سونوگرافی واژینال نکند. زیرا ممکن است جنین عفونی شود. از سوی دیگر اگر فرد باردار باشد، و دچار خونریزی واژینال یا افتادگی جفت شده باشد، بهتر است از این روش استفاده نکند. زیرا خونریزی را تشدید خواهد نمود.

سونوگرافی واژینال

سونوگرافی واژینال به چه صورت انجام می شود؟ آیا دردناک است؟

برای انجام این روش تشخیص نیازی به هیچ آمادگی خاصی وجود ندارد. اما در صورتی که فرد از تامپون استفاده می کند، لازم است برای انجام سونوگرافی آن را از بدن خارج نماید. بهتر است پیش از مراجعه به پزشک برای انجام سونوگرافی، لباس راحتی بر تن داشته باشید، تا پزشک قادر باشد به راحتی به قسمت پایین بدن شما دسترسی داشته باشد.
این نکته را به خاطر داشته باشید که همیشه کسب اطلاعات می تواند در برطرف نمودن ترس از انجام هر کاری، مفید باشد. حتی برای انجام سونوگرافی واژینال نیز کسب اطلاعات می تواند مفید و لازم باشد. برخی از افراد به دلیل ترس، از انجام سونوگرافی خودداری می کنند. لازم است این مسئله را به یاد داشته باشید که این روش تشخیص خطرناک یا دردناک نیست. اما این مسئله به خود فرد بستگی دارد، زیرا اگر در زمان سونوگرافی واژن خود را منقبض نماید، بدون شک درد زیادی را احساس خواهد نمود.
برای این کار لازم است چند نفس عمیق بکشید و ماهیچه های خود را در حالت ریلکس قرار دهید تا هیچ دردی را در زمان سونوگرافی واژینال احساس نکنید. حتی باید بگوییم فرد در دوران قاعدگی نیز می تواند برای سونوگرافی به پزشک مراجعه نماید. این عمل معمولا در دپارتمان رادیولوژی بیمارستان ها انجام می شود. از این رو می توانید از سلامت و بهداشت کامل این روش درمانی نیز مطمئن باشید. برای اطمینان از بهترین زمان برای سونوگرافی واژینال با مشاوران مطب دکتر لیلا مقاره عابد صحبت کنید.

دیدگاه‌ها  
باتوجه به فوایدسونوی ترانس واژینال تنهاچیزی که نگرانی ایجادمیکنداین است که اگر پوشش کاندوم روی پروپ یوراخ یا پارگی داشته باشدیا اگر پروپ با ترشحات فرد قبلی به نحوی آلوده شده باشدآنوقت چه باید کرد؟وچه تضمینی وجود داردبرای آلوده نشدن به ویروس هپاتیت وایدز وhpv؟
نوشتن دیدگاه