جراحی های زنان

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده باشید و پزشک به شما بگوید برای پیگیری مشکل زنانه تان باید لاپاراسکوپی انجام دهید. بهتر است پیش از آنکه به این جراحی ها نیاز پیدا کنید، اطلاعاتی در این خصوص داشته باشید تا غافلگیر نشوید. جراحی های زنان به دو نوع اعمال جراحی زیبایی و جراحی های درمانی دسته بندی می شوند.

اعمال جراحی زنان

بسته به نوع بیماری به وجود آمده برای زنان و روند پیشرفت آن، گاهی لازم است از روش جراحی استفاده کرد که تشخیص این موضوع بر عهده پزشک معالج است. امروزه با پیشرفت های وسیع تکنولوژی اغلب جراحی های درمانی که متخصصان زنان و زایمان انجام می دهند کم ترین میزان تهاجم را دارد و به تبع عوارض آن هم کاهش می یابد. در حال حاضر پزشک می تواند با یک تکنیک اصلی عمل های زیادی انجام دهد. جراحی های درمانی انواع متفاوتی دارند که در ادامه با آنها آشنا می شویم.

اعمال جراحی زنان

انواع عمل های زنانه

  • هیستروسکوپی: این شیوه درمانی برای تشخیص و درمان بیماری های مرتبط با رحم و اختلالات رحمی به کار می رود.
  • هیسترکتومی: در مواردی که خارج کردن رحم برای درمان ضروری است، جراحی هیسترکتومی انجام می شود. این نوع جراحی برای درمان عفونت ها و نوع خاصی از سرطان هم کاربرد دارد.
  • لاپاراسکوپی: این روش از اعمال جراحی زنان است که برای تشخیص و درمان بیماری ها و اختلالات ناحیه لگنی، رحم و ناحیه تناسلی به کار می رود.
  • جراحی کیست های تخمدان: از دیگر جراحی های درمانی زنان است. تخمدان ها یک بخش از ناحیه تناسلی خانم ها هستند که ایجاد تخمک و ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون را برعهده دارند. گاهی امکان دارد در یکی از تخمدان ها، کیسه ای با مایع درون ایجاد شود که کیست تخمدان نام دارد. در چنین مواردی با مراجعه به پزشک متخصص زنان، نوع جراحی های درمانی مشخص می شود.
  • جراحی فیبروم رحم: فیبروم توده ای خوش خيم است كه به ندرت احتمال بدخيم شدن آن وجود دارد و علت اصلی آن مشخص نيست. پزشکان معتقدند كه عوامل مورثی در ايجاد این توده دخيل ميباشد و معمولا در بارداری رشد ميكند. این توده ممكن است درد زير دل يا سقط را به دنبال داشته باشد. علايم و درمان آن بسته به محل و سايز ميوم دارد. اگر فیبروم رحم با شروع یائسگی بهبود نیابد، باید نسبت به درمان آن اقدام کرد. اگر درمان های دارویی در این موراد جوابگو نباشد، جراحی فیبروم انجام می گیرد.

عمل های زنانه

    • جراحی بارتولن: در ناحیه زیر پوست اندام تناسلی بانوان، ارگان های کوچکی به نام غده بارتولن وجود دارد که با ترشح مایعی باعث مرطوب شدن واژن می شوند. چنانچه لوله های بارتولن انسداد پیدا کنند، مایع ترشح شده در غده بارتولن در داخل آن محبوس می شود و در نتیجه کیست بارتولن تشکیل می شود. در مواردی که غده بارتولن خیلی متورم شده باشد، جراحی های درمانی کیست بارتولن توصیه می شود.
    • کورتاژ تشخیصی: این نوع از اعمال جراحی زنان با دو هدف تشخیص و درمان انجام می گردد. اما همانطور که از نامش بر می آید، کورتاژ بیشتر جنبه تشخیصی دارد و در مواردی همچون زمانی که خونریزی واژن غیر طبیعی باشد این شیوه کاربرد دارد.
    • بستن لوله های رحم: هر چند این جراحی در دسته جراحی های درمانی قرار نمی گیرد اما در تقسیم بندی جراحی های زنان قرار می گیرد. هدف از این نوع جراحی پیشگیری دائمی از بارداری است و به آن عقیم سازی نیز گفته می شود.

 جراحی های زنان حیطه گسترده ای دارند که با پیشرفت های تکنولوژی، تعداد جراحی ها بخصوص در نوع جراحی های زیبایی زنان افزوده می شود.