iui موفق

این روزها ناباروری یکی از مشکلات اصلی زوج هاست. روش های مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد که می توانند درمانی برای ناباروری باشند. روش هایی مثل IVF، iui و استفاده از تخمک و اسپرم اهدایی از جمله این درمان های پزشکی است. یکی از روش های ساده برای درمان، ناباروری روش IUI یا تلقیح داخل رحمی اسپرم است. در صورتی که iui موفق باشد، حاملگی اتفاق می افتد و مشکل زوج ها حل می شود. در ادامه، مطالب مفیدی درباره این عمل و راه حل و توصیه هایی برای داشتن یک IUI موفق برای شما گردآوری شده است.

دلایل انجام عمل iui

همان طور که گفته شد یکی از روش های درمان ناباروری زوج ها، IUI موفق است. IUI به دلایل مختلفی برای زوج های نابارور انجام می شود. موارد زیر از مهمترین دلایل استفاده از iui است.

  • کم بودن اسپرم های فعال مرد به دلایلی مثل واریکوسل
  • نیاز به اسپرم اهدایی
  • عدم تمایل به انجام IVF (لقاح مصنوعی)
  • پیشگیری از انتقال بیماری های مقاربتی مرد به زن و جنین
  • حساسیت زن به ترشحات بدن مرد یا اسپرم آن
  • ضخامت دهانه رحم و ترشحات غیر طبیعی واژن

بهترین دکتر برای ای یو ای در اصفهان

آی یو آی و بارداری

برای داشتن یک عمل iui موفق، نیاز است که حتما تخمک آزاد شده در بدن زن وجود داشته باشد، به همین دلیل پزشک باید از سالم بودن و باز بودن حداقل یکی از لوله های فالوپ زن اطمینان داشته باشد.
زمان تزریق اسپرم به به داخل رحم یکی از شرط های IUI موفق است و بستگی به زمان تخمگ گذاری دارد. پس باید تخمک گذاری زن به طور دقیق زیر نظر گرفته شود. در برخی موارد برای تعین زمان دقیق تخمک گذاری از کیت تشخیص زمان آن استفاده می شود و در برخی موارد برای اطمینان بیشتر از آزاد شدن تخمک، از داروهای تحریک تخمک گذاری مانند کلومیفن سیترات یا گنادوتروپین ها استفاده می شود. استفاده از گنادوتروپین، احتمال آزادسازی دو یا چند تخمک همزمان در بدن زن را افزایش می دهد که این خود منجر به دو یا چند قلوزایی می شود. بارداری های دو یا چند قلویی جزء بارداری های پرخطر هستند.

علائم بارداری با آی یو آی

حدود 12 تا 16 ساعت بعد از تخمک گذاری برای یک عمل IUI موفق، مرد باید یک نمونه اسپرم به پزشک تحویل دهد (در صورت استفاده از اسپرم اهدایی نیازی به این کار نیست). نمونه اسپرم در آزمایشگاه شستشو می شود تا ترشحات بدن مرد و اسپرم های غیر فعال از نمونه خارج شود. با این کار تراکم اسپرم های سالم و پر تحرک برای داشتن IUI موفق در نمونه افزایش می یابد.
پس از آماده شدن نمونه اسپرم با توجه به نظر پزشک برای داشتن IUI موفق، زمان تزریق نمونه به داخل رحم تعیین می شود. برای این عمل زن بر روی تخت مامایی دراز می کشد و پزشک با یک لوله بلند، نازک و انعطاف پذیر، اسپرم شسته شده را به درون رحم تزریق می نماید. برای افزایش احتمال IUI موفق بهتر است زن تا 1 ساعت بعد از عمل بدون حرکت بر روی تخت دراز بکشد.
گفته می شود که داشتن iui موفق با رعایت این شرایط، بین 5 تا 30 درصد است و به همین دلیل انجام سه دوره از عمل IUIبرای موفقیت بیشتر توصیه می شود. اگر پس از سه مرحله IUI موفق صورت نگرفت، پزشک روش های دیگری مثل IVF را پیشنهاد خواهد داد.

آی یو آی و بارداری

بهترین دکتر برای ای یو ای در اصفهان

عمل iui تقریباً یک ساعت طول می کشد. توصیه می شود برای داشتن IUI موفق، زوجین پس از عمل، رابطه جنسی داشته باشند (در موارد حساسیت به ترشحات بدن مرد این توصیه صورت نمی گیرد).
پس از اتمام عمل بهتر است تا 24 ساعت استراحت داشته باشید و تا مثبت شدن تست بارداری، از بلند کردن اجسام سنگین و ورزش خود داری کنید.
حدود دو هفته پس از انجام عمل، با انجام آزمایش BHCG و مثبت بودن آن می توانید اطمینان داشته باشید که IUI موفق داشته اید.

IUI یکی از ساده ترین روش های درمان ناباروری است و زوج ها باید بدانند، در صورتی که IUI موفق نداشتند نباید ناامید شوند و می توانند با نظر و مشورت پزشک خود به سراغ سایر روش ها بروند. برای داشتن یک عمل ای یو ای موفق می توانید از مشاوره های دکتر مقاره عابد بهترین دکتر برای ای یو ای در اصفهان مطلع شوید.

فرق IUI و IVF چیست؟

بسیاری از زوج های نابارور بارها اسم IVF وIUI را شنیده اند، اما به درستی تفاوت آن ها را نمی دانند. همان طور که در توضیحات بالا گفته شد در عمل IUI، لقاح در داخل بدن زن اتفاق می افتد و تنها اسپرم از بدن مرد خارج و شسته می شود .
در روش IVF تخمک با یک عمل جراحی از بدن زن خارج می شود و لقاح آن با اسپرم در آزمایشگاه صورت می گیرد. بعد از آماده شدن سلول تخم، با کمک پزشک و تجهیزات IVF، این سلول به بدن زن تزریق می شود.

علائم بارداری با آی یو آی

روش iui برای کدام دسته از خانم ها قابل انجام نیست؟

این روش درمان باروری برای همه خانم ها قابل انجام نیست و خانم هایی با مشکلات زیر قادر به استفاده از این روش نیستند.

  • خانم های دارای عفونت لگن یا سابقه این عفونت.
  • خانم هایی که در لوله فالوپ خود دچار مشکل و بیماری هستند.
  • زنان دارای اندومتریوز متوسط تا شدید رحمی.
نوشتن دیدگاه